II. Uluslararası Nükleer yaz okulu

Harita Bulunamadı

Ankara Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü, Odessa Ulusal Politeknik Enstitüsü (ONPU), The State Scientific and Technical Center for Nuclear and Radiation Safety (SSTC NRS) ve Energoatom ile birlikte 1 – 7 Temmuz 2019 tarihleri arasında Kiev’de uluslararası Nükleer yaz okulu düzenlemiştir. Yaz okulu Çernobil Nükleer Güç Santrali ziyareti ile başlayacak, 26 Nisan 1986 yılında bu santralde meydana gelen Nükleer kaza hakkında  detaylı bilgi alınarak kaza sonrası gelişmeler yerinde incelenecektir.  Yaz okulunda konusunda uzman akademisyenler tarafından Nükleer Reaktörler anlatılacak, derslerin sonunda Rivne Nükleer Reaktörüne gidilerek  çalışır durumdaki reaktör incelenecektir. Dersler İngilizce olacak ve yaz okulu sonunda isteğe bağlı olarak yapılan sınavda başarılı olanlara sertifika, girmeyenlere katılım belgesi verilecektir. Başvurular  web sitesindeki başvuru formu doldurularak yapılacaktır. Başvuru, ilgili tüm kamu ve özel kurum çalışanlarına, üniversite personeline, akademisyenlere, lisans ve lisans üstü öğrencilerine açıktır.

Son başvuru tarihi: 1 Mayıs 2018

Detaylı Bilgi: http://meetings-nbe.ankara.edu.tr