2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar yarıyılı interaktif kayıt işlemi 06 Şubat 2017 tarihinde başlayacaktır. İnteraktif kayıt aşamasında derslerinizi seçip kaydet  düğmesine bastıktan sonra, ödemeniz gereken katkı payı/öğrenim ücreti tutarı hesaplanıyorsa bu tutarı herhangi bir TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (Vakıfbank) şubesinden ÖĞRENCİ NUMARASINI BELİRTEREK ya da internet şubesi/dialog (telefon bankacılığı) kanallarından “Eğitim Ödemeleri” bölümünden öğrenci numarasını yazmak suretiyle ödeyebilirsiniz. Bu aşamada herhangi bir ücret hesaplanmıyorsa seçtiğiniz dersleri onaylanmak üzere danışmanınıza gönderebilirsiniz.

KATKI PAYI / ÖĞRENİM ÜCRETLERİ
2016-2017 eğitim-öğretim yılına ilişkin katkı payı/öğrenim ücreti hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı 22.10.2016 tarihinde yayımlanmıştır.

ÖNEMLİ UYARI

Öğrencilerimiz ödeme yaparken hesap numarası belirtmemeli, öğrenci numarasını belirterek banka görevlisinin söylediği miktarda ödeme yapmalıdır. Bunun dışında yapılan manuel (hesaba havale) ödemeler sisteme online işlenemediği için ders kaydınızın onaylanmamasına neden olacaktır.

ELEKTRONİK HİZMET VE UZAKTAN EĞİTİM MATERYAL ÜCRETİ

Uzaktan Öğretim Programlarına kayıt yaptıracak öğrenciler öğrenim ücreti yanında bu ücretle orantılı olarak belirlenecek “Elektronik Hizmet ve Uzaktan Eğitim Materyal Ücreti” ni de öderler. Elektronik Hizmet ve Uzaktan Eğitim Materyal Ücreti TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (Vakıfbank)’nda ödemeniz gereken tutarın içindedir.

ENSTİTÜ ÖĞRENCİLERİ

Fen Bilimleri Enstitüsü dışında kalan diğer enstitülerimizde kayıtlı ve kayıt olacak örgün öğretim öğrencileri ders kaydı yaptıktan sonra ekranlarında görünen borç miktarını 06 Şubat 2017 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki herhangi bir TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (Vakıfbank) şubesinden ÖĞRENCİ NUMARALARINI BELİRTEREK, ücretsiz olarak yapabilirler. Ders kaydı yapmadan bankada herhangi bir borç gözükmeyecektir.
Fen Bilimleri Enstitüsü dışında kalan diğer enstitülerimizde kayıtlı veya kayıt olacak II. Öğretim ve Uzaktan Öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerimiz ders kaydı yaparken sistem tarafından seçtikleri derslerin kredisi karşılığında borçlanacaklardır. Ders kaydı yapmadan bankada herhangi bir borç gözükmeyecektir.
Uzaktan Öğretim Programlarına kayıt yaptıracak öğrenciler öğrenim ücreti yanında bu ücretle orantılı olarak belirlenecek “Elektronik Uzaktan Eğitim Materyal Ücreti ”ni de öderler. Elektronik Uzaktan Eğitim Materyal Ücreti TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (Vakıfbank)’nda ödemeniz gereken tutarın içindedir.