Ankara Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü ve Odessa Ulusal Politeknik Enstitüsü (ONPU) ile birlikte 13 – 21 Temmuz 2018 tarihleri arasında Ukrayna/Odessa’da Uluslararası Nükleer Yaz Okulu düzenlemiştir. Yaz okulumuza Türkiye’den 35 öğrenci başvurmuş, kriterleri sağlayan 14 Doktora ve Yüksek Lisans öğrencisi kabul edilmiştir. Yaz okulu süresince her iki üniversiteden konusunda uzman akademisyenler tarafından Odessa Üniversitesi’nde dersler verilmiş, bölüm laboratuvarları gezilmiş ve hemen arkasından eğitime Odessa’dan 460 km uzaklıktaki Zaporizhzhya (Zaporijya) Nükleer Güç Santrali ve Eğitim Merkezi’nde devam edilmiştir. Öğrenciler ile birlikte Zaporizhzhya Nükleer Güç Santralinin 4 numaralı Reaktörünün içine girilerek, çalışır durumdaki türbin bölümü yakından incelenmiştir. Ayrıca santralin simülasyon merkezinde reaktörün farklı bölümleri uygulamalı olarak tanıtılmıştır. Tüm enstitü öğretim üyelerimizin katılımı ile gerçekleşen Uluslararası Nükleer Yaz okulumuzun sonunda hazırlanan sertifikalar, Zaporizhzhya Nükleer Güç Santrali’nde yapılan törenle  katılımcılara dağıtılmıştır.

Düzenleme Kurulu

Prof. Dr. Gennady A. OBORSKY Rector,  Odessa National Polytechnic University
Prof. Dr. Niyazi MERİÇ Director, Ankara University Institute of Nuclear Sciences
Prof. Dr. Volodymyr Kravchenko Head of Nuclear Power Plants Department of Odessa National Polytechnic University