Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) tarafından desteklenen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve A.Ü. Nükleer Bilimler Enstitüsünün paydaşı olduğu ve Enstitümüz Müdür Yardımcısı Prof.Dr. Serap SAFRAN’ın ulusal yürütücüsü olduğu RER 2020039/RER0049 kodlu “Enhancing the Capacities of Educational Institutions for the Sustainable Use of Nuclear Technologies” isimli bölgesel teknik işbirliği projesi kapsamında, “Regional Workshop on the Development of Outlines of Train-the-Trainers Programme for University Educators in Nuclear Science and Technology (S&T)” isimli ulusal ve uluslararası katılımlı proje , 04-08 Eylül 2023 tarihleri arasında çalıştay toplantısı Enstitümüzde gerçekleştirilmiştir.